Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

De Prop

Al desembre, Preixana es disposa a celebrar DE PROP, una de les fires gastronòmiques de referència de les Terres de Lleida amb la voluntat de donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat del territori i donar-los notorietat amb la nostra apreciada cuina.

Xefs reconeguts del país tindran una cita ineludible al calendari hivernal, fent delitar un públic apassionat del més selecte art culinari.

Els més petits podran delitar-se amb tot un seguit de tallers per a ells, tant convertint-se en petits xefs, com despertant tots els seus sentits.


DE PROP fira gastronòmica aposta per un públic familiar que aprecia els productes del territori, la gastronomia i les ganes de fer activitat al nostre entorn.

Veniu, tasteu, participeu i sobretot compreu els millors productes de la terra i la seva gent. 

Agramunt TORRONS ROIG
Aitona CAL KIKA
Balaguer CULTURES TROBADES
Barbens FRUITES BENET
Belianes CERVESERIA MATOLL
NOUS DE COLLITA
RAFAEL PIQUÉ
Bellpuig FORN SALVADOR
  NOUS DE L'AVI
Benavent de Segrià CANALS & MUNNÉ
Biosca FORMATGES ECOLÒGICS AUBAGUETA
Bràfim VERMUT PATDRÓ & CO
Cambrils dels Pirineus - Odèn TRUMFOS CA L'ÀNGEL
Cervera DESTILERIA PREMIUM, SL
PATÉS LA COSA NOSTRA
El Palau d'Anglesola FORMATGES CAMPS
Gospí GRANJA ALZINA
Ivars d'Urgell COOPERATIVA IVARS D'URGELL
Lleida EMBOTITS FART D'OLLA
Preixana DELÍCIES DE L'ÀNEC
ANTONI GIRIBET
  BREI2H'XANA
  SIDRA RIERA BADIAS
Pujalt CASA BETA
Sant Llorenç de Morunys CAP D'URDET
Sort TROS DE SORT
Tàrrega EL PORQUERO
CAL SENZILL CONSERVES NATURALS
BERNAU HERBES DE L'URGELL
Torregrossa LO RESSÓ
Vallfogona de Riu Corb PLAISIRS SUCRÉS DE COMALATS
Verdú CELLER BOLDÚ

Agramunt TORRONS ÀNGEL & LLUC
  XOCOLATA JOLONCH
Algerri FORN DE PA PAU BORRÀS
Ametlla de Segarra CELLER COMALATS
Barcelona RENE ELECTRODOMÈSTICS
  ROC GOURMET
Belianes NOUS DE COLLITA
  CAMINS DE VERDOR
Bellpuig FORN SALVADOR
  QUEVALL - LICORS ARTESANS
  HÓRTIA - NOUS DE L'AVI
Biosca FORMATGERIA AUBAGUETA
Cambrils dels Pirineus - Odèn TRUMFOS CA L'ÀNGEL
Cervera DESTILERIA PREMIUM, SL
  PASTES LA COSA NOSTRA
El Palau d'Anglesola FORMATGES CAMPS
Fonolleres BERNAU HERBES DE L'URGELL
Foradada RUBIÓ DE SÒLS
Gospí GRANJA ALZINA
L'Espunyola MASIA ELS FONTIRONS
La Selva del Camp GARROFINA I CURCULIO NUCUM
Lleida EMBOTITS FART D'OLLA
Menàrguens CELLER CASA PATAU
  LA VELLA CARAVANA
Os de Balaguer TORRONS I MEL ALEMANY
Penelles LO PEROT
Preixana DELÍCIES DE L'ÀNEC
  BREIZ XANA 
  CAL COTA
  ANTONI GIRIBET
  GARDEN VIDA VERDA
  SIDRA RIERA BADIAS
Pujalt CASA BETA
Sant Antolí i Vilanova CA LA MARIA
Sant Guim de Freixenet PASTORET
Sant Llorenç de Morunys CAP D'URDET
Sort TROS DE SORT
Tàrrega EL PORQUERO
  CAL SENZILL CONSERVES NATURALS
Tarroja de Segarra LA GARBIANA
Tèrmens MIQUEL MARTÍN LLORET
Vallfogona de Riu Corb PLAISIRS SUCRES DE COMALATS
Verdú CELLER BOLDÚ
  CELLER CERCAVINS
DE PROP fira gastronòmica en la seva 6a edició aposta per un públic familiar que aprecia els productes del territori, la gastronomia i les ganes de fer activitat al nostre entorn. Veniu, tasteu, participeu i sobretot compreu els millors productes de la terra i la seva gent.
Amb aquesta jornada es vol apropar al sector agrari el valor de la innovació i les noves tendències de consum, i com podem orientar les nostres produccions agràries per donar resposta a la demanda. S’explicaran diferents experiències de sectors estratègics del nostre territori basades en la recerca del valor afegit: cereal (farines), oliva (oli), ametlla, festuc, fruita (conserves) i horta.

JORNADA TÈCNICA: LA INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCCIÓ AGRARIA RECERCA DEL VALOR AFEGIT

9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.45 h Inauguració de la jornada

Il·lm. Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell.

Il·lm. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana.

Sr. Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell.

10.00 h El valor de la innovació

Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

10.30 h Tendències dels consumidors: posicionament i futur dels vegetals processats en els mercats

Sr. Tomas Lafarga, investigador del Grup de Fruites i Hortalisses Processades del Programa de Postcollita de l’IRTA.

11.00 h Pausa-cafè

11.30 h Exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació

 Sr. Albert Domingo, responsable d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona i Sr. Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona.

 Sr. Adrià Dalmau, coordinador del Projecte Innovador "Potenciació de la cadena de valor de l'oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec" i fundador de l’empresa Nousegons.

* Sr. Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues.

* Sr. Joan Blanch, gerent i propietari de Fruites Blanch.

* Sr. Marc Solé, responsable de Cal Peretó. Experiències vinculades al món de l’horta.

12.45 h Taula rodona

13.30 h Cloenda de la jornada

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10:00 Presentació projecte “Fem Xarxa a la Catalunya Rural”. Ponent: Montserrat Corberó, directora dels Serveis Tècnics de TURALCAT

11:00 Taller infantil Fem el nostre suc natural

11:30 Acte de reconeixement a la comarca convidada: el Pla d’Urgell

11:30 Activitat tast al Celler Antoni Giribet. Gínjols 2017 i Milsons 2017

12:00 Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, cuiner de l'Any 2013 i xef del restaurant La Cava de Tàrrega

12:00 Taller infantil Reutilitza i planta: reciclar compta!

13:00 Tast de vermuts de Padró&Co: 5 vermuts diferents amb premis i distincions a càrrec de Sergi Castro

14:00 Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega

17:00 Taller infantil Gimcana alimentària / hàbits saludables

17:00 Xerrada demostració Nadal Sostenible. Com organitzar la teva cuina i compra a càrrec de la cuinera Ada Parellada

18:00 Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs Millor Sommelier de Catalunya

18:30 Taller infantil Recepta de Nadal a càrrec d’Ada Parellada. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller a càrrec de Forn Salvador

19:00 És la sidra la nova beguda de moda? Tast de sidres del món a càrrec de Sidra Riera Badias

20:00 Taller tast de vaca vella madurada a càrrec de Gold Vacum, S.L

20:00 Tancament de l’espai mercat

21:00 Sopar de proximitat

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11:00 Inside the Project World Chocolate Masters, a càrrec del millor xocolater d'Espanya, Ivan Pascual

11:00 Taller infantil. Insectes, nous ingredients per a l'alimentació, a càrrec de Silvia de Lamo Castellví

12:00 Show cooking a càrrec d'Héctor Robles, concursant de Másterchef Junior 5 (edició 2017/2018)

12:00 Acte oficial de cloenda, a càrrec del Sr. Octavi Bono, director general de Turisme, i el Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana

12:30 L'hora del vermut

14:00 Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien, de Vallfogona de Balaguer

15:00 Tancament espai mercat

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i xef del restaurant Marimorena

11.00 h - Taller infantil "Fem un batut amb llet de vaca"

11.30 h - Inauguració oficial, a càrrec del Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana, i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina

11.30 h - Acte de reconeixement a la comarca convidada: la Noguera

11.45 h - Presentació de com utilitzar oli de manera no tan convencional i recuperar aquells sabors de la infància. El mític pa amb oli i xocolata, a càrrec de Roc Gourmet

12.00 h - Taller infantil "Fem mondongo", a càrrec de la Tocineria Cal Cota, de Preixana

12.30 h - Inauguració i presentació de dos vins del Celler Antoni Giribet: Gínjols 2016 i Milsons 2016

12.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, Cuiner de l'Any 2013, del restaurant La Cava, de Tàrrega. Master class sobre la utilització de l’oli a l'hora de fregir, a càrrec de Jordi Valera, especialista del canal Food Service de l'empresa Borges.

14.00 h - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

17.00 h - Taller infantil "Fem pastetes de Nadal", a càrrec de Forn Salvador

17.30 h - Demostració de xocolata a càrrec d'Ivan Pascual, d'Almenar, millor xocolater d'Espanya 2017

18.00 h - Berenar popular per als menuts de pa amb oli i xocolata, patrocinat per Borges

18.30 h - Maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs "Millor sommelier de Catalunya"

19.00 h - Taller infantil "Festa dels sentits amb sala multisensorial dels aliments", a càrrec de la psicòloga Anna Huguet

19.30 h - Show cooking de xocolata de garrofa, a càrrec de La garrofina

20.00 h - Tancament de l'espai mercat

21.00 h - Sopar de proximitat

23.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

0.00 h - Taller de mitjos gintònics a càrrec de destil·lats Dragons

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11.00 h - Taller infantil "Wrap d'hummus", a càrrec d'Ada Parellada

11.30 h - Show cooking a càrrec de Vicent Guimerà (cuiner de l'any 2016) del restaurant l'Antic Molí, d'Ulldecona (Estrella Michelin)

12.00 h - Acte oficial de cloenda

12.15 h - Taller infantil "La gallina i els ous de color"

12.30 h - L'hora del vermut

12.30 h - Xerrada-demostració "Cuina d'aprofitament", a càrrec d'Ada Parellada

14.00 h - Dinar de proximitat

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons i tancament de l'espai mercat

15.00 h - Tancament de l'espai mercat

Document Actions