Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats

DE PROP fira gastronòmica en la seva 6a edició aposta per un públic familiar que aprecia els productes del territori, la gastronomia i les ganes de fer activitat al nostre entorn. Veniu, tasteu, participeu i sobretot compreu els millors productes de la terra i la seva gent.
Amb aquesta jornada es vol apropar al sector agrari el valor de la innovació i les noves tendències de consum, i com podem orientar les nostres produccions agràries per donar resposta a la demanda. S’explicaran diferents experiències de sectors estratègics del nostre territori basades en la recerca del valor afegit: cereal (farines), oliva (oli), ametlla, festuc, fruita (conserves) i horta.

JORNADA TÈCNICA: LA INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCCIÓ AGRARIA RECERCA DEL VALOR AFEGIT

9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.45 h Inauguració de la jornada

Il·lm. Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell.

Il·lm. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana.

Sr. Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell.

10.00 h El valor de la innovació

Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

10.30 h Tendències dels consumidors: posicionament i futur dels vegetals processats en els mercats

Sr. Tomas Lafarga, investigador del Grup de Fruites i Hortalisses Processades del Programa de Postcollita de l’IRTA.

11.00 h Pausa-cafè

11.30 h Exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació

 Sr. Albert Domingo, responsable d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona i Sr. Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona.

 Sr. Adrià Dalmau, coordinador del Projecte Innovador "Potenciació de la cadena de valor de l'oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec" i fundador de l’empresa Nousegons.

* Sr. Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues.

* Sr. Joan Blanch, gerent i propietari de Fruites Blanch.

* Sr. Marc Solé, responsable de Cal Peretó. Experiències vinculades al món de l’horta.

12.45 h Taula rodona

13.30 h Cloenda de la jornada

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10:00 Presentació projecte “Fem Xarxa a la Catalunya Rural”. Ponent: Montserrat Corberó, directora dels Serveis Tècnics de TURALCAT

11:00 Taller infantil Fem el nostre suc natural

11:30 Acte de reconeixement a la comarca convidada: el Pla d’Urgell

11:30 Activitat tast al Celler Antoni Giribet. Gínjols 2017 i Milsons 2017

12:00 Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, cuiner de l'Any 2013 i xef del restaurant La Cava de Tàrrega

12:00 Taller infantil Reutilitza i planta: reciclar compta!

13:00 Tast de vermuts de Padró&Co: 5 vermuts diferents amb premis i distincions a càrrec de Sergi Castro

14:00 Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega

17:00 Taller infantil Gimcana alimentària / hàbits saludables

17:00 Xerrada demostració Nadal Sostenible. Com organitzar la teva cuina i compra a càrrec de la cuinera Ada Parellada

18:00 Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs Millor Sommelier de Catalunya

18:30 Taller infantil Recepta de Nadal a càrrec d’Ada Parellada. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller a càrrec de Forn Salvador

19:00 És la sidra la nova beguda de moda? Tast de sidres del món a càrrec de Sidra Riera Badias

20:00 Taller tast de vaca vella madurada a càrrec de Gold Vacum, S.L

20:00 Tancament de l’espai mercat

21:00 Sopar de proximitat

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11:00 Inside the Project World Chocolate Masters, a càrrec del millor xocolater d'Espanya, Ivan Pascual

11:00 Taller infantil. Insectes, nous ingredients per a l'alimentació, a càrrec de Silvia de Lamo Castellví

12:00 Show cooking a càrrec d'Héctor Robles, concursant de Másterchef Junior 5 (edició 2017/2018)

12:00 Acte oficial de cloenda, a càrrec del Sr. Octavi Bono, director general de Turisme, i el Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana

12:30 L'hora del vermut

14:00 Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien, de Vallfogona de Balaguer

15:00 Tancament espai mercat

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i xef del restaurant Marimorena

11.00 h - Taller infantil "Fem un batut amb llet de vaca"

11.30 h - Inauguració oficial, a càrrec del Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana, i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina

11.30 h - Acte de reconeixement a la comarca convidada: la Noguera

11.45 h - Presentació de com utilitzar oli de manera no tan convencional i recuperar aquells sabors de la infància. El mític pa amb oli i xocolata, a càrrec de Roc Gourmet

12.00 h - Taller infantil "Fem mondongo", a càrrec de la Tocineria Cal Cota, de Preixana

12.30 h - Inauguració i presentació de dos vins del Celler Antoni Giribet: Gínjols 2016 i Milsons 2016

12.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, Cuiner de l'Any 2013, del restaurant La Cava, de Tàrrega. Master class sobre la utilització de l’oli a l'hora de fregir, a càrrec de Jordi Valera, especialista del canal Food Service de l'empresa Borges.

14.00 h - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

17.00 h - Taller infantil "Fem pastetes de Nadal", a càrrec de Forn Salvador

17.30 h - Demostració de xocolata a càrrec d'Ivan Pascual, d'Almenar, millor xocolater d'Espanya 2017

18.00 h - Berenar popular per als menuts de pa amb oli i xocolata, patrocinat per Borges

18.30 h - Maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs "Millor sommelier de Catalunya"

19.00 h - Taller infantil "Festa dels sentits amb sala multisensorial dels aliments", a càrrec de la psicòloga Anna Huguet

19.30 h - Show cooking de xocolata de garrofa, a càrrec de La garrofina

20.00 h - Tancament de l'espai mercat

21.00 h - Sopar de proximitat

23.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

0.00 h - Taller de mitjos gintònics a càrrec de destil·lats Dragons

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11.00 h - Taller infantil "Wrap d'hummus", a càrrec d'Ada Parellada

11.30 h - Show cooking a càrrec de Vicent Guimerà (cuiner de l'any 2016) del restaurant l'Antic Molí, d'Ulldecona (Estrella Michelin)

12.00 h - Acte oficial de cloenda

12.15 h - Taller infantil "La gallina i els ous de color"

12.30 h - L'hora del vermut

12.30 h - Xerrada-demostració "Cuina d'aprofitament", a càrrec d'Ada Parellada

14.00 h - Dinar de proximitat

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons i tancament de l'espai mercat

15.00 h - Tancament de l'espai mercat

Document Actions