Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EXP. 27/2017 OBRA "REFORMA DE L'ENLLUMENAT PÚBLIC EXTERIOR DEL MUNICIPI DE PREIXANA". APROVACIÓ EXPEDIENT DE CONTRACTACIÓ ADMINISTRATIVA I ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE MENOR DE SERVEIS DE CONSULTORIA PER A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE PER OPTAR A L’AJUT QUE REGULA LA CONCESIÓ DIRECTA DE SUBVENCIONS FEDER

DILLUNS 03 FEBRER 2020

EXP. 27/2017 

APROVACIÓ EXPEDIENT DE CONTRACTACIÓ ADMINISTRATIVA I ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE MENOR DE SERVEIS DE CONSULTORIA PER A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE PER OPTAR A L’AJUT QUE REGULA LA CONCESIÓ DIRECTA DE SUBVENCIONS FEDER.

OBRA "REFORMA DE L'ENLLUMENAT PÚBLIC EXTERIOR DEL MUNICIPI DE PREIXANA".

L'Ajuntament de Preixana ha dut a terme la renovació de l'enllumenat públic amb la substitució dels 169 punts de llum antics per altres de tecnologia led que permetran reduir el consum elèctric en un 67% i estalviar al municipi 7.900 euros anuals. L'actuació, que va començar fa un parell de setmanes, compta amb un pressupost de 153.000 euros. Està finançada en un 50% per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) i l'altra meitat, a parts iguals entre la Diputació de Lleida i fons propis. Això significa que en 19 anys s'amortitzarà la Inversió si bé l'aportació municipal quedarà compensada en menys de cinc anys. Aquest fet permetrà estalviar a la factura elèctrica alhora que fomentarà l'eficiència energètica". Aquesta és una de les principals inversions del pressupost municipal per 2021.

Els resultats de l'actuació seran una adequació dels nivells lumínics I d'uniformitat dels vials a la normativa vigent corresponent al RD 1890/2008 d'Eficiència energètica en instalacions d'enllumenat exterior. Obtenint una millora considerable de la qualitat visual dels carrers per part dels usuaris de la via pública. Gràcies a la tecnologia LED i el canvi de tecnologia de vapor de sodi o mercuri a tecnologia LED, Implica una millora qualitativa en la percepció visual de l'entorn urbanístic de la població, a més de la considerable reducció de la contaminació lluminosa. Cal dir també que les millores ofertades pel contractista comportarà la substitució dels projectors existents de vapor de sodi de la pista poliesportiva i de la zona de les piscines, incrementant així l'estalvi energètic de l'enllumenat exterior de Preixana.

Galeria d'imatges