Activitats
DE PROP fira gastronòmica aposta per un públic familiar que aprecia els productes del territori, la gastronomia i les ganes de fer activitat al nostre entorn. Veniu, tasteu, participeu i sobretot compreu els millors productes de la terra i la seva gent.
2023 - Diumenge 17 de desembre
Diumenge 17 de desembre
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet.
09:30 -Inici de la IV cursa i caminada Entre Cabanes.
10:00 - Obertura de la 10a Fira de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors a l'espai Mercat.
12:00 - Acte de reconeixement 10 anys de Fira.
13:00 – L’hora del vermut.
14:00 - Dinar de proximitat "Cassola de tros".
Compra de tiquets a l'Ajuntament o durant la fira, fins exhaurir existències.
15:00 - Tancament de l'espai mercat.
2023 - Dissabte 16 de desembre
Dissabte 16 de desembre
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet.
10:00 - Obertura de la 10a Fira De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors de l'espai Mercat.
10:00 - Cursa Entre Cabanes Kids amb esmorzar per als participants.
11:00 - Inauguració oficial a càrrec de la M. H. Sra. Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya.
12:00 - Taller familiar d’alimentació saludable a càrrec de my_nutritionist Naila Martínez
12:00 - Obertura de portes Celler Antoni Giribet amb presentació del nou vi i amenitzat amb Xènia Páez
13:00 - Vermut musical amb Forty Miles
14:00 - Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer.
Compra de tiquets a l'Ajuntament o durant la fira, fins exhaurir existències.
17:00 - Taller infantil "Aperitiu arbre de Nadal" a càrrec de la_cocina_de_virtu, Virtu Díaz
18:00 - Jean Leon. De Holliwood al Penedès. 60 anys d’un llegat excepcional. Tast de tres dels Vins de Finca Qualificada de la D.O. Penedès. Vins històrics i excepcionals a càrrec de Sergi Castro.
18:30 - Taller infantil "Roques de fruits secs i cereals" a càrrec de la_cocina_de_virtu, Virtu Díaz
19:00 - Xerrada: Coneix com la teva hidratació pot portar el teu rendiment a un altre nivell. A càrreg de Laura Ortega, co-CEO de Sweanty.
19:00 - Demostració de cuina a càrrec de Biru Xu "Lu" del restaurant Pitch&Putt Golf Urgell.
20:00 - Concert a càrrec d'Ondara Gospel a l'Esglèsia de Santa Maria.
20:00 - Tancament de l'espai Mercat.
22:30 - Concert de Les Papixules a l'espai Sant Llorens amb opció de sopar a càrrec de la Casa de la Pizza.
2022 - Dissabte 10 de desembre
Dissabte 10/12/22
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet.
10:00 - Obertura de la Fira De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors de l'espai Mercat.
12:00 - Inauguració oficial.
12:00 - Obertura de portes Celler Antoni Giribet.
13:30 - Dinar de proximitat a càrrec del restaurant la Cava de Tàrrega.
13:30 - Dinar d'Oli Sisó i txuletón de Gold Vacum (places limitades).
18:00 - Taller infantil "Galetes de Nadal" a càrrec d'Anabel Bellet.
18:30 - Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera, guanyador del concurs "Joc de Cartes" al 2019 i finalista el 2014 del concurs "Millor Sommelier de Catalunya".
20:00 - Tancament de l'espai Mercat.
2022 - Diumenge 11 de desembre
Diumenge 11/12/22
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet.
10:00 - Obertura de la Fira de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors a l'espai Mercat.
10:00 - Inici de la III cursa i caminada Entre Cabanes.
11:30 - Taller infantil "Cake Pops" a càrrec d'Anabel Bellet.
12:30 - L'hora del Vermut.
14:00 - Dinar de proximitat "Cassola de tros".
15:00 - Tancament de l'espai mercat.
2021 - Dissabte 11 de desembre
Dissabte 11/12/21
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
12:00 - Obertura de portes al Celler Antoni Giribet
13:00 - Presentació del nou oli estepari Sisó. Sisó és un nou concepte d'oli que reuneix les característiques de la terra on es pordueix, l'estepa urgellenca. Elaborat amb les millors olives d'aquest espai, Sisó ens transportarà als camps daurats, i els deserts verds i verges de l'estepa, allà on fred i calor, aigua i terra seca formen una amalgama única i misteriosa. no us perdeu aquesta presentació d'un oli, l'estepari, que pretén convertir-se en un dels referents de la producció de qualitat de la comarca.
14:00 - Dinar de proximitat
17:30 - Concert infantil amb els Ambauka a l'espai Carpa.
18:00 - Presentació a l'espai Sant Llorenç del llibre Aigua a les Venes. Crònica d'un miracle català a càrrec de l'autor Francesc Canosa. Història del canal d'Urgell i l'impuls de la família Girona de Tàrrega. El llibre narra la desconeguda (re)conquesta de l'Oest de Catalunya que va canviar el marró misèria en verd esperança.
19:00 - Demostració de cuina a càrrec de Xavi Arnau del restaurant Xopluc (Boldú)
20:00 - Tancament de l'espai mercat
2021 - Diumenge 12 de desembre
Diumenge 12/12/21
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
10:00 - Inici de la II cursa i caminada Entre Cabanes
11:00 - Show cooking a càrrec de Santi Aubag. Xef del restaurant l'Estoneta
12:30 - Demostració de cuina a càrrec d'Albert Marimon i Jimmy Velasco del restaurant La Cava (Tàrrega)
12:30 - L'hora del Vermut
15:00 - Tancament de l'espai mercat
2019 - Dissabte 14 de desembre
Dissabte 14/12/19
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
11:00 - Taller de cuina saludable "Aperitius i postres saludables de Nadal" a càrrec de Mercè Carbonell. Dietista i nutricionista.
11:00 - Taller infantil "Twister game food"
11:30 - Inauguració oficial, a càrrec de l'Il. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana i del Sr. Isidre Gavín Secretrari d'Infraestructures del Govern
12:00 - Taller infantil. Fem galetes de Nadal a càrrec de la pastisseria Lo Ressó de Torregrossa
13:00 - Maridatge "Ciència de la melmelada" amb el Xef Jordi More a càrrec de Verit Fruit de Bellcaire d'Urgell
14:00 - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega
17:00 - Taller infantil d'alimentació saludable mitjançant la intervenció assistida amb animals (gossos) a càrrec de l'associació IlerKan. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller gentilesa de Forn Salvador.
17:30 - Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera, guanyador del concurs "Joc de Cartes" a l'Altipla de la Segarra i finalista el 2014 del concurs "Millor Sommelier de Catalunya"
18:30 - Show cooking a càrrec de Diego Alias cuiner de l'any 2015 del restaurant Ca l'Amador
19:30 - Tast de 5 licors a càrrec del productor Tres cadires d'Arbeca
20:00 - Tancament de l'espai mercat
21:00 - Sopar de proximitat amb foodtrucks
2019 - Diumenge 15 de desembre
Diumenge 15/12/19
9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
10:00 - Inici de la cursa i caminada Entre Cabanes 2019
11:00 - Visita del Diputat Sr. Eduard Pujol portaveu de Junts per Catalunya al Parlament
11:00 - Demostració de cuina moderna. Arròs cremós amb verdures i pollastre a càrrec de Montse Granollers
11:00 - Taller infantil "Fem la nostra pizza"
12:00 - Presentació del nou escumós de Sidra a càrrec de Sidra Riera Badias de Preixana
12:30 - L'hora del vermut
12:30 - Taller infantil "Qui és qui alimentari"
13:00 - Taller "Com fer el tortell dels diumenges" a càrrec del Forn la Ginesta de Castellserà
14:00 - Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer
15:00 - Tancament espai mercat
2018 - Divendres 14 de desembre
JORNADA TÈCNICA: LA INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCCIÓ AGRARIA RECERCA DEL VALOR AFEGIT
9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació
9.45 h Inauguració de la jornada
Il·lm. Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell.
Il·lm. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana.
Sr. Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell.
10.00 h El valor de la innovació
Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
10.30 h Tendències dels consumidors: posicionament i futur dels vegetals processats en els mercats
Sr. Tomas Lafarga, investigador del Grup de Fruites i Hortalisses Processades del Programa de Postcollita de l’IRTA.
11.00 h Pausa-cafè
11.30 h Exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació
Sr. Albert Domingo, responsable d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona i Sr. Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona.
Sr. Adrià Dalmau, coordinador del Projecte Innovador "Potenciació de la cadena de valor de l'oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec" i fundador de l’empresa Nousegons.
* Sr. Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues.
* Sr. Joan Blanch, gerent i propietari de Fruites Blanch.
* Sr. Marc Solé, responsable de Cal Peretó. Experiències vinculades al món de l’horta.
12.45 h Taula rodona
13.30 h Cloenda de la jornada
2018 - Dissabte 15 de desembre
9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
10:00 Presentació projecte “Fem Xarxa a la Catalunya Rural”. Ponent: Montserrat Corberó, directora dels Serveis Tècnics de TURALCAT
11:00 Taller infantil Fem el nostre suc natural
11:30 Acte de reconeixement a la comarca convidada: el Pla d’Urgell
11:30 Activitat tast al Celler Antoni Giribet. Gínjols 2017 i Milsons 2017
12:00 Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, cuiner de l'Any 2013 i xef del restaurant La Cava de Tàrrega
12:00 Taller infantil Reutilitza i planta: reciclar compta!
13:00 Tast de vermuts de Padró&Co: 5 vermuts diferents amb premis i distincions a càrrec de Sergi Castro
14:00 Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega
17:00 Taller infantil Gimcana alimentària / hàbits saludables
17:00 Xerrada demostració Nadal Sostenible. Com organitzar la teva cuina i compra a càrrec de la cuinera Ada Parellada
18:00 Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs Millor Sommelier de Catalunya
18:30 Taller infantil Recepta de Nadal a càrrec d’Ada Parellada. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller a càrrec de Forn Salvador
19:00 És la sidra la nova beguda de moda? Tast de sidres del món a càrrec de Sidra Riera Badias
20:00 Taller tast de vaca vella madurada a càrrec de Gold Vacum, S.L
20:00 Tancament de l’espai mercat
21:00 Sopar de proximitat
2018 - Diumenge 16 de desembre
9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet
10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
11:00 Inside the Project World Chocolate Masters, a càrrec del millor xocolater d'Espanya, Ivan Pascual
11:00 Taller infantil. Insectes, nous ingredients per a l'alimentació, a càrrec de Silvia de Lamo Castellví
12:00 Show cooking a càrrec d'Héctor Robles, concursant de Másterchef Junior 5 (edició 2017/2018)
12:00 Acte oficial de cloenda, a càrrec del Sr. Octavi Bono, director general de Turisme, i el Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana
12:30 L'hora del vermut
14:00 Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien, de Vallfogona de Balaguer
15:00 Tancament espai mercat
2017 - Dissabte 16 de desembre
9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet
10.00 h - Obertura del Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
10.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i xef del restaurant Marimorena
11.00 h - Taller infantil "Fem un batut amb llet de vaca"
11.30 h - Inauguració oficial, a càrrec del Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana, i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina
11.30 h - Acte de reconeixement a la comarca convidada: la Noguera
11.45 h - Presentació de com utilitzar oli de manera no tan convencional i recuperar aquells sabors de la infància. El mític pa amb oli i xocolata, a càrrec de Roc Gourmet
12.00 h - Taller infantil "Fem mondongo", a càrrec de la Tocineria Cal Cota, de Preixana
12.30 h - Inauguració i presentació de dos vins del Celler Antoni Giribet: Gínjols 2016 i Milsons 2016
12.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, Cuiner de l'Any 2013, del restaurant La Cava, de Tàrrega. Master class sobre la utilització de l’oli a l'hora de fregir, a càrrec de Jordi Valera, especialista del canal Food Service de l'empresa Borges.
14.00 h - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega
15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons
17.00 h - Taller infantil "Fem pastetes de Nadal", a càrrec de Forn Salvador
17.30 h - Demostració de xocolata a càrrec d'Ivan Pascual, d'Almenar, millor xocolater d'Espanya 2017
18.00 h - Berenar popular per als menuts de pa amb oli i xocolata, patrocinat per Borges
18.30 h - Maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs "Millor sommelier de Catalunya"
19.00 h - Taller infantil "Festa dels sentits amb sala multisensorial dels aliments", a càrrec de la psicòloga Anna Huguet
19.30 h - Show cooking de xocolata de garrofa, a càrrec de La garrofina
20.00 h - Tancament de l'espai mercat
21.00 h - Sopar de proximitat
23.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons
0.00 h - Taller de mitjos gintònics a càrrec de destil·lats Dragons
2017 - Diumenge 17 de desembre
9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet
10.00 h - Obertura del Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors
11.00 h - Taller infantil "Wrap d'hummus", a càrrec d'Ada Parellada
11.30 h - Show cooking a càrrec de Vicent Guimerà (cuiner de l'any 2016) del restaurant l'Antic Molí, d'Ulldecona (Estrella Michelin)
12.00 h - Acte oficial de cloenda
12.15 h - Taller infantil "La gallina i els ous de color"
12.30 h - L'hora del vermut
12.30 h - Xerrada-demostració "Cuina d'aprofitament", a càrrec d'Ada Parellada
14.00 h - Dinar de proximitat
15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons i tancament de l'espai mercat
15.00 h - Tancament de l'espai mercat
2024 - Dissabte 14 de desembre
...en preparació...
2024 - Diumenge 15 de desembre
...en preparació...