Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats

DE PROP fira gastronòmica en la seva 6a edició aposta per un públic familiar que aprecia els productes del territori, la gastronomia i les ganes de fer activitat al nostre entorn. Veniu, tasteu, participeu i sobretot compreu els millors productes de la terra i la seva gent.

Dissabte 11/12/21

9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

12:00 - Obertura de portes al Celler Antoni Giribet

13:00 - Presentació del nou oli estepari Sisó. Sisó és un nou concepte d'oli que reuneix les característiques de la terra on es pordueix, l'estepa urgellenca. Elaborat amb les millors olives d'aquest espai, Sisó ens transportarà als camps daurats, i els deserts verds i verges de l'estepa, allà on fred i calor, aigua i terra seca formen una amalgama única i misteriosa. no us perdeu aquesta presentació d'un oli, l'estepari, que pretén convertir-se en un dels referents de la producció de qualitat de la comarca.

14:00 - Dinar de proximitat 

17:30 - Concert infantil amb els Ambauka a l'espai Poliesportiu.

18:00 - Presentació a l'espai Sant Llorenç del llibre Aigua a les Venes. Crònica d'un miracle català a càrrec de l'autor Francesc Canosa. Història del canal d'Urgell i l'impuls de la família Girona de Tàrrega. El llibre narra la desconeguda (re)conquesta de l'Oest de Catalunya que va canviar el marró misèria en verd esperança.

20:00 - Tancament de l'espai mercat

Diumenge 12/12/21

9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10:00 - Inici de la II cursa i caminada Entre Cabanes

11:00 - Show cooking a càrrec de Santi Aubag. Xef del restaurant l'Estoneta

12:30 - L'hora del Vermut

15:00 - Tancament de l'espai mercat

Dissabte 14/12/19

9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11:00 - Taller de cuina saludable "Aperitius i postres saludables de Nadal" a càrrec de Mercè Carbonell. Dietista i nutricionista.

11:00 - Taller infantil "Twister game food"

11:30 - Inauguració oficial, a càrrec de l'Il. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana i del Sr. Isidre Gavín Secretrari d'Infraestructures del Govern

12:00 - Taller infantil. Fem galetes de Nadal a càrrec de la pastisseria Lo Ressó de Torregrossa

13:00 - Maridatge "Ciència de la melmelada" amb el Xef Jordi More a càrrec de Verit Fruit de Bellcaire d'Urgell

14:00 - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega

17:00 - Taller infantil d'alimentació saludable mitjançant la intervenció assistida amb animals (gossos) a càrrec de l'associació IlerKan. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller gentilesa de Forn Salvador.

17:30 - Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera, guanyador del concurs "Joc de Cartes" a l'Altipla de la Segarra i finalista el 2014 del concurs "Millor Sommelier de Catalunya"

18:30 - Show cooking a càrrec de Diego Alias cuiner de l'any 2015 del restaurant Ca l'Amador

19:30 - Tast de 5 licors a càrrec del productor Tres cadires d'Arbeca

20:00 - Tancament de l'espai mercat

21:00 - Sopar de proximitat amb foodtrucks

Diumenge 15/12/19

9:00 - Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 - Obertura Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10:00 - Inici de la cursa i caminada Entre Cabanes 2019

11:00 - Visita del Diputat Sr. Eduard Pujol portaveu de Junts per Catalunya al Parlament

11:00 - Demostració de cuina moderna. Arròs cremós amb verdures i pollastre a càrrec de Montse Granollers

11:00 - Taller infantil "Fem la nostra pizza"

12:00 - Presentació del nou escumós de Sidra a càrrec de Sidra Riera Badias de Preixana

12:30 - L'hora del vermut

12:30 - Taller infantil "Qui és qui alimentari"

13:00 - Taller "Com fer el tortell dels diumenges" a càrrec del Forn la Ginesta de Castellserà

14:00 - Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer

15:00 - Tancament espai mercat

Amb aquesta jornada es vol apropar al sector agrari el valor de la innovació i les noves tendències de consum, i com podem orientar les nostres produccions agràries per donar resposta a la demanda. S’explicaran diferents experiències de sectors estratègics del nostre territori basades en la recerca del valor afegit: cereal (farines), oliva (oli), ametlla, festuc, fruita (conserves) i horta.

JORNADA TÈCNICA: LA INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCCIÓ AGRARIA RECERCA DEL VALOR AFEGIT

9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació

9.45 h Inauguració de la jornada

Il·lm. Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell.

Il·lm. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana.

Sr. Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell.

10.00 h El valor de la innovació

Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

10.30 h Tendències dels consumidors: posicionament i futur dels vegetals processats en els mercats

Sr. Tomas Lafarga, investigador del Grup de Fruites i Hortalisses Processades del Programa de Postcollita de l’IRTA.

11.00 h Pausa-cafè

11.30 h Exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació

 Sr. Albert Domingo, responsable d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona i Sr. Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona.

 Sr. Adrià Dalmau, coordinador del Projecte Innovador "Potenciació de la cadena de valor de l'oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec" i fundador de l’empresa Nousegons.

* Sr. Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues.

* Sr. Joan Blanch, gerent i propietari de Fruites Blanch.

* Sr. Marc Solé, responsable de Cal Peretó. Experiències vinculades al món de l’horta.

12.45 h Taula rodona

13.30 h Cloenda de la jornada

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10:00 Presentació projecte “Fem Xarxa a la Catalunya Rural”. Ponent: Montserrat Corberó, directora dels Serveis Tècnics de TURALCAT

11:00 Taller infantil Fem el nostre suc natural

11:30 Acte de reconeixement a la comarca convidada: el Pla d’Urgell

11:30 Activitat tast al Celler Antoni Giribet. Gínjols 2017 i Milsons 2017

12:00 Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, cuiner de l'Any 2013 i xef del restaurant La Cava de Tàrrega

12:00 Taller infantil Reutilitza i planta: reciclar compta!

13:00 Tast de vermuts de Padró&Co: 5 vermuts diferents amb premis i distincions a càrrec de Sergi Castro

14:00 Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega

17:00 Taller infantil Gimcana alimentària / hàbits saludables

17:00 Xerrada demostració Nadal Sostenible. Com organitzar la teva cuina i compra a càrrec de la cuinera Ada Parellada

18:00 Maridatge de vins i formatges a càrrec del Sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs Millor Sommelier de Catalunya

18:30 Taller infantil Recepta de Nadal a càrrec d’Ada Parellada. En finalitzar, berenar per a tots els assistents al taller a càrrec de Forn Salvador

19:00 És la sidra la nova beguda de moda? Tast de sidres del món a càrrec de Sidra Riera Badias

20:00 Taller tast de vaca vella madurada a càrrec de Gold Vacum, S.L

20:00 Tancament de l’espai mercat

21:00 Sopar de proximitat

9:00 Esmorzar de forquilla i ganivet

10:00 Obertura Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11:00 Inside the Project World Chocolate Masters, a càrrec del millor xocolater d'Espanya, Ivan Pascual

11:00 Taller infantil. Insectes, nous ingredients per a l'alimentació, a càrrec de Silvia de Lamo Castellví

12:00 Show cooking a càrrec d'Héctor Robles, concursant de Másterchef Junior 5 (edició 2017/2018)

12:00 Acte oficial de cloenda, a càrrec del Sr. Octavi Bono, director general de Turisme, i el Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana

12:30 L'hora del vermut

14:00 Dinar de proximitat a càrrec del restaurant El Dien, de Vallfogona de Balaguer

15:00 Tancament espai mercat

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat De Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

10.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Mendiola, Cuiner de l'Any 2017 i xef del restaurant Marimorena

11.00 h - Taller infantil "Fem un batut amb llet de vaca"

11.30 h - Inauguració oficial, a càrrec del Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana, i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina

11.30 h - Acte de reconeixement a la comarca convidada: la Noguera

11.45 h - Presentació de com utilitzar oli de manera no tan convencional i recuperar aquells sabors de la infància. El mític pa amb oli i xocolata, a càrrec de Roc Gourmet

12.00 h - Taller infantil "Fem mondongo", a càrrec de la Tocineria Cal Cota, de Preixana

12.30 h - Inauguració i presentació de dos vins del Celler Antoni Giribet: Gínjols 2016 i Milsons 2016

12.30 h - Show cooking a càrrec d'Albert Marimon, Cuiner de l'Any 2013, del restaurant La Cava, de Tàrrega. Master class sobre la utilització de l’oli a l'hora de fregir, a càrrec de Jordi Valera, especialista del canal Food Service de l'empresa Borges.

14.00 h - Dinar de proximitat a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

17.00 h - Taller infantil "Fem pastetes de Nadal", a càrrec de Forn Salvador

17.30 h - Demostració de xocolata a càrrec d'Ivan Pascual, d'Almenar, millor xocolater d'Espanya 2017

18.00 h - Berenar popular per als menuts de pa amb oli i xocolata, patrocinat per Borges

18.30 h - Maridatge de vins i formatges a càrrec del sommelier Juanjo Ceresuela, de Cervera, finalista el 2014 del concurs "Millor sommelier de Catalunya"

19.00 h - Taller infantil "Festa dels sentits amb sala multisensorial dels aliments", a càrrec de la psicòloga Anna Huguet

19.30 h - Show cooking de xocolata de garrofa, a càrrec de La garrofina

20.00 h - Tancament de l'espai mercat

21.00 h - Sopar de proximitat

23.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons

0.00 h - Taller de mitjos gintònics a càrrec de destil·lats Dragons

9.00 h - Esmorzar de forquilla i ganivet

10.00 h - Obertura del Mercat de Prop amb tots els expositors, productors i elaboradors

11.00 h - Taller infantil "Wrap d'hummus", a càrrec d'Ada Parellada

11.30 h - Show cooking a càrrec de Vicent Guimerà (cuiner de l'any 2016) del restaurant l'Antic Molí, d'Ulldecona (Estrella Michelin)

12.00 h - Acte oficial de cloenda

12.15 h - Taller infantil "La gallina i els ous de color"

12.30 h - L'hora del vermut

12.30 h - Xerrada-demostració "Cuina d'aprofitament", a càrrec d'Ada Parellada

14.00 h - Dinar de proximitat

15.00 h - Obertura de l'espai gintònic i vodkatònic amb els destil·lats Dragons i tancament de l'espai mercat

15.00 h - Tancament de l'espai mercat

Document Actions