2018 - Divendres 14 de desembre
Amb aquesta jornada es vol apropar al sector agrari el valor de la innovació i les noves tendències de consum, i com podem orientar les nostres produccions agràries per donar resposta a la demanda. S’explicaran diferents experiències de sectors estratègics del nostre territori basades en la recerca del valor afegit: cereal (farines), oliva (oli), ametlla, festuc, fruita (conserves) i horta.
JORNADA TÈCNICA: LA INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCCIÓ AGRARIA RECERCA DEL VALOR AFEGIT
9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació
9.45 h Inauguració de la jornada
Il·lm. Sr. Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell.
Il·lm. Sr. Jaume Pané, alcalde de Preixana.
Sr. Andreu Bosch, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a l’Urgell.
10.00 h El valor de la innovació
Sr. Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
10.30 h Tendències dels consumidors: posicionament i futur dels vegetals processats en els mercats
Sr. Tomas Lafarga, investigador del Grup de Fruites i Hortalisses Processades del Programa de Postcollita de l’IRTA.
11.00 h Pausa-cafè
11.30 h Exemples d’innovació entre el sector primari i la transformació
Sr. Albert Domingo, responsable d'Assessorament Rural i Innovació Tecnològica dels Serveis Territorials de Tarragona i Sr. Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de Tarragona.
Sr. Adrià Dalmau, coordinador del Projecte Innovador "Potenciació de la cadena de valor de l'oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec" i fundador de l’empresa Nousegons.
* Sr. Joan Altet, gerent i propietari de l’empresa Foment Agrícola de les Garrigues.
* Sr. Joan Blanch, gerent i propietari de Fruites Blanch.
* Sr. Marc Solé, responsable de Cal Peretó. Experiències vinculades al món de l’horta.
12.45 h Taula rodona
13.30 h Cloenda de la jornada