Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Calendari cultural i festes

Calendari Cultural i Festes

GENER: el dia 5, al vespre, CAVALCADA DE REIS. Arribada amb carrosses de Ses Majestats els Reis d'Orient i repartiment de regals al pavelló.

FEBRER: sopar de CARNAVAL i ball de disfresses al pavelló.

ABRIL: DIVENDRES SANT a les 9 h del matí, VIA-CRUCIS fins al Calvari encapçalat pels armats de Preixana i amb les imatges dels Dolors, la Soledat i el Sant Crist. A les 21:00h, PROCESSÓ DE LA SOLEDAT pels carrers del poble, encapçalats pels Armats i amb les imatges del Sant Crist, la Soledat i la dels Dolors.

DILLUNS DE PASQUA: APLEC DE LA SARDANA A MONTALBÀ. Lluït aplec sardanista, un dels més vells de les Terres de Ponent, concurs de colles improvisades, concurs de dibuix per a infants... Un lloc ideal per venir a menjar "la Mona".

sardanes.jpg

DIMARTS DE PASQUA: FESTA DE LA MARE DE DÉU DE MONTALBÀ. Romeria fins a l'ermita, Missa solemne, típic esmorzar de germanor (amb xoriço típic del poble i mona), ballada de sardanes, missa i ball de fi de festa, a la nit al pavelló.

MAIG: el dia 15, festa votada de SANT ISIDRE LLAURADOR. Missa a l'ermita de Montalbà i benedicció dels tractors i la maquinària.

JUNY: el dia 13, "Sant Antoni", festa de la PIA UNIÓ. Missa, benedicció i repartiment dels panets.

AGOST: Vers el dia 10, FESTA MAJOR patronal de Sant Llorenç.

OCTUBRE: CONCURS DE COLLES SARDANISTES.